Väestönsuojien viestintäratkaisuilla kustannussäästöjä ja monikäyttöisyyttä
Tämän kirjoituksen viesti on varsin selkeä: Väestönsuojan viestintäratkaisujen päivittäminen vapauttaa nopeasti tuhansia euroja taloyhtiönne muuhun käyttöön. Monissa taloyhtiöissä on suotta tyydytty hyväksymään väestönsuojan aiheuttamat kustannukset ja tilojen vajaa hyödyntäminen. Väestönsuojan nykyaikaiset viestintäratkaisut tarjoavat mahdollisuuden kustannussäästöihin ja tilojen monikäyttöisyyden kehittämiseen.
Väestönsuoja ja sille asetetut vaatimukset perustuvat pelastuslakiin (379/2011) ja sitä tarkentavaan sisäasianministeriön asetukseen (506/2011). Yksi rakennuksen omistajaan suoraan vaikuttavista asioista on väestönsuojalta edellytetyt viestintäratkaisut. Näiden osalta asetetut vaatimukset näkyvät suoraan rakennuksen omistajan kukkarossa.
Väestönsuojalta edellytetään joko matkaviestimen käytön mahdollistavaa teknistä järjestelmää tai vaihtoehtoisesti valmiiksi puhelinverkkoon kytkettyä puhelinpistettä. Jälkimmäinen eli perinteinen lankapuhelinliittymä on varsin yleinen vanhemmissa väestönsuojissa. Tällöin puhelinliittymän hinta voi olla jopa 50 €/kk. Kuukausimaksuttomaan ratkaisuun päivittämisen kustannukset ovat kohteesta riippuen noin 500–1500 euroa eli investointi maksaa itsensä takaisin noin 1–2 vuodessa. Näin ollen rakennuksen omistaja voi säästää jo ensimmäisen viiden vuoden aikana jopa 2500 euroa (investoinnin kustannukset huomioitu).
”Laskimme, että tämä ratkaisu maksaa itsensä takaisin reilussa vuodessa ja sen jälkeen taloyhtiöllemme kertyy vuosittain noin 400 € säästöä verrattuna vanhaan lankapuhelinratkaisuun.”
— As Oy Päivänsinin hallituksen puheenjohtaja Henrik Martikainen. Koko referenssin löydät täältä.
Nykyaikaiset viestintäratkaisut kehittävät väestönsuojan monikäyttöisyyttä
Monissa taloyhtiöissä on havahduttu myös väestönsuojan edellyttämien tilojen vajaakäyttöön. Väestönsuojan perimmäistä tarkoitusta eli poikkeustilanteiden viestintää voidaan tehostaa ja varmistaa puhelinratkaisujen lisäksi esimerkiksi tv-, radio- ja internetyhteyksillä (tv-antennipisteen pitäisi itse asiassa jo löytyä kaikista väestönsuojista). Tämä tarjoaa samalla mahdollisuuden väestönsuojatilojen kehittämiseen esimerkiksi kerho- tai kokoustiloiksi.
Edellisessä kappaleessa kuvattujen yhteyksien lisääminen tarkoittaa käytännössä yhteisantennijärjestelmän antennipisteen lisäämistä väestönsuojaan. Tämäkin toimenpide on siis varsin maltillinen. Ammattilaisen toteuttamana homma hoituu kustannustehokkaasti ja esimerkiksi väestönsuojan läpivienneille asetetut vaatimukset huomioiden.
Antennimies hoitaa homman nopeasti, ammattitaidolla ja luotettavasti
Antennimies on erikoistunut väestönsuojien viestilaitteiden asennus-, huolto- ja korjaustöihin. Pystymme lupaamaan kustannussäästöjä samalla, kun huolehdimme siitä, että väestönsuojanne viestintäratkaisu on lain ja asetusten mukainen.
”Voin kyllä suositella Antennimiestä ja GSM-passiiviantennia myös muille taloyhtiöille. Koko homma oli hoidettu nopeasti – voi kunpa kaikki projektit sujuisivat näin!”
— As Oy Päivänsinin hallituksen puheenjohtaja Henrik Martikainen. Koko referenssin löydät täältä.
Kysy lisää ja pyydä meidät käymään – kartoitetaan yhdessä juuri teidän taloyhtiöllenne sopiva ratkaisu!