Väestönsuojan GSM-passiiviantenni tuo taloyhtiölle säästöjä

Antennimies asensi As Oy Päivänsinen väestönsuojaan toimintavarman GSM-passiiviantennin ja taloyhtiössä päästiin eroon kalliista lankapuhelinliittymästä.

Ratkaisu, joka maksaa itsensä vuodessa takaisin

Jyväskylän Palokassa sijaitsevassa 10 vuotta vanhassa kolmen talon ja 14 asunnon rivitaloyhtiö As Oy Päivänsinessä ruvettiin miettimään vaihtoehtoa väestönsuojan vanhalle lankapuhelinliittymälle, jonka kustannukset olivat vieläpä tuplaantumassa. Vuonna 2011 uusittu pelastuslaki (379/2011, luku 5, 19§) velvoittaa taloyhtiöt huolehtimaan viestiyhteyksien turvaamisesta väestönsuojissa, joten tilalle täytyi keksiä jokin muu ratkaisu.

”Isännöitsijämme oli hyvin kärryillä asiasta ja tiesi tällaisesta GSM-passiiviantenniratkaisusta, joka riittää täyttämään viranomaisten pommisuojavaatimukset. Meillä oli sitten siinä parikin vaihtoehtoa ja päädyimme valitsemaan Antennimiehen ehdottaman ratkaisun”, taustoittaa As Oy Päivänsinin hallituksen puheenjohtaja Henrik Martikainen.

”Laskimme, että tämä ratkaisu maksaa itsensä takaisin reilussa vuodessa ja sen jälkeen taloyhtiöllemme kertyy vuosittain noin 400 € säästöä verrattuna vanhaan lankapuhelinratkaisuun.”

Nopea asennus ja huoltovapaa käyttö

Martikainen muistelee, että asennus tehtiin joulunalusviikolla ja Antennimiehen asentajilta meni reilun tunnin verran, kun antenni oli asennettu talon päätyyn ja johto vedetty siitä väestönsuojaan. Tietoliikennealan ammattilaisena Martikaista kiinnosti heti testata, että miten GSM-passiiviantenni toimii ja nopeustestien perusteella kännykän vastaanottosignaali parani huomattavasti.

”Voin kyllä suositella Antennimiestä ja GSM-passiiviantennia myös muille taloyhtiöille. Koko homma oli hoidettu nopeasti – voi kunpa kaikki projektit sujuisivat näin”, Martikainen huokaa.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Martikainen