Parempaa kuuluvuutta sisäpeittoverkolla

Pätkii, ei kuulu, verkko katoaa, puhelu poikki – ärsyttääkö?

Varmista parempi kuuluvuus ja verkon toiminta sekä säästä kustannuksissa sisäpeittoverkon avulla.

Nykyinen talonrakennustekniikka on parantanut kiinteistöjen energiatehokkuutta ja eristystä. Samalla mm. selektiivi-ikkunat sekä parantuneet eristeet ja raudoitukset ovat heikentäneet mobiililaitteiden kuuluvuutta ja toimivuutta. Myös vanhojen rakennusten paksut kiviseinät haittaavat signaalien läpäisyä. Lisäksi kuuluvuusongelmia on ikkunattomissa tiloissa, esim. kellarit, parkkihallit ja väestösuojat. Rakennuksen sijaintikin voi estää tai vähentää mobiililaitteiden toimintaa, jos tukiasemaverkosto ei yllä alueelle tai se ei ole riittävän voimakas. Toistimia saa käyttää vain operaattoreiden luvalla. Lisäksi pelastuslain 109. pykälä velvoittaa rakennuksen omistajan parantamaan viranomaisverkon kuuluvuutta, jos sen kuuluvuus ei riitä pelastustoiminnan hoitamiseen.

20151023_121044

Antennimiehen ratkaisu kuuluvuusongelmiin monitaajuuksisen sisäpeittoverkon rakentaminen. Monitaajuusverkon etuna on kustannustehokkuus, koska sama sisäpeittoverkko palvelee useita taajuuskaistoja ja siihen voidaan yhdistää kaikkien operaattoreiden toiminnot. Nykytekniikalla varmistetaan kaikkien käytössä olevien mobiiliverkkojen toiminta (2G, 3G, 4G, 5G, Virve). Monitaajuusverkko on huoltovapaa eikä tarvitse esim. ohjelmistopäivityksiä.

Sisäpeittoverkko parantaa mobiililaitteiden häiriötöntä toimivuutta ja lisää laitteiden toiminta-aikaa. Monitaajuusverkolla turvataan viestintä myös poikkeustilanteissa. Kiinteistön omistajalle verkon rakentaminen on yksinkertainen ja edullinen tapa huolehtia pelastuslain mukaisista velvoitteistaan.

Enää ei tarvitse ärsyyntyä verkon toimintahäiriöistä. Antennimies tekee sisäpeittoverkkojen asennukset ammattitaitoisesti noudattaen Sähkötieto ry:n ohjeistuksia, jotka on julkaistu ST-kortissa 625.10 (15.11.2015). Mikäli kiinteistössäsi on alueita, joiden mobiilikuuluvuus kaipaa parantamista, säästä rahaa ja hermoja ja pyydä Antennimies ratkaisemaan kuuluvuusongelmat.

20151023_141046