Kesämökin 4G- ja 5G-yhteydet kuntoon Antennimiehen kanssa

Teetkö etätöitä mökillä tai haluatko rentoutua suoratoistopalvelun elokuvan parissa? Jos mökilläsi on sähköt, sinne kannattaa hankkia myös hyvin rokkaava 4G- tai 5G-mobiililaajakaista, joka tekee nämä asiat mahdollisiksi vaikka keskellä korpea.

Etätyö onnistuu 4G- tai 5G-yhteyden avulla mökiltäkin

Kesää ei kannata tuhlata toimistossa, jos samat hommat on mahdollista hoitaa myös mökiltä käsin. Työpäivän päätteeksi voit laittaa makkarat grilliin, lämmittää saunan ja loiskahtaa järveen viilentymään – sehän on kuin olisi jo puolittain lomalla!

Mutta eikö 4G- tai 5G-yhteys toimi mökilläsi? Pelkkä liittymän hankkiminen harvoin riittää toimivan nettiyhteyden saamiseen syrjäisemmällä alueella sijaitsevalle mökille. Sen ei kuitenkaan kannata antaa muodostua ylitsepääsemättömäksi esteeksi, sillä oikeanlaisilla ratkaisuilla yhteys saadaan kyllä useimmiten toimimaan.

4G- tai 5G-laajakaista tuo netin viihdepläjäyksen mökille

Lomalla on vihdoin aikaa keskittyä suosikkisarjoihin ja elokuviin, joten ne on mukavaa saada näkymään mökilläkin. Tällä tavalla perheen nuorisokin on helpompi houkutella mukaan – ja varmasti siinä sivussa tulee samalla sopiva annos myös perinteisempiä mökkihommia.

Nopean ja katkottoman 4G- tai 5G-yhteyden avulla läppärit, tabletit ja suoratoistopalvelut sekä niiden eri-ikäiset käyttäjät pysyvät takuulla tyytyväisinä koko mökkiloman ajan.

Netin kautta saadaan toimintaedellytykset myös muille mökillä tarvittaville laitteille, kuten valvontakameroille tai riistakameroille. Samalla voidaan tukea puhelimen toimivuutta, jos kuuluvuudessa on ollut ongelmia.

Konstit 4G- tai 5G-yhteyden parantamiseen

Miten sitten 4G- tai 5G-yhteys saadaan toimimaan kunnolla mökkiympäristössä? Jos tukiasema sattuu olemaan lähellä eikä välissä ole signaalin etenemistä estäviä mäkiä ja rakennuksia, 4G- tai 5G-yhteys voi toimia jo sellaisenaan hyvin. Usein kuitenkin tarvitaan hiukan tukitoimia.

Lisäantennien asennus on tehokas ratkaisu 4G- ja 5G-yhteyksien parantamiseen huonolla kuuluvuusalueella. Erityisesti 5G-yhteyden laatu paranee merkittävästi, kun sitä varten asennetaan ulkopuolinen antenni ja rakennetaan erillinen sisäverkko. Mökin katolle tai ulkoseinään kiinnitettävä antenni tuo signaalin sisälle, missä sisäverkko siirtää sen eri puolille rakennusta.

Hyvin toteutetun sisäverkon ansiosta internetin täysi potentiaali pystytään hyödyntämään koko rakennuksessa. Sisäverkko voi olla joko langaton tai kiinteä, ja se räätälöidään juuri kohteen vaatimusten ja tarpeiden mukaan.

Pyydä Antennimies laittamaan mökkisi 4G- tai 5G-yhteydet mallilleen

Meiltä saat parhaat laitteet juuri teidän mökillenne unohtamatta oikeanlaista toteutusta. Suunnittelemme ja mitoitamme langattomat verkot kohteeseen sopiviksi sekä säädämme tehot parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Soita meille numeroon 0400 641 928.

 

Lataa myös oppaamme: Kuinka saada netti nopeammaksi haja-asutusalueella?

Kokosimme oppaaseen Antennimiehen parhaat konstit mobiiliverkon optimointiin. Kerromme, miten mobiilivastaanotosta saadaan nopeampi ja luotettavasti toimiva myös haja-asutusalueilla. Lataa opas ilmaiseksi käyttöösi ja pyydä meidät laittamaan datayhteys kuntoon!

» Lataa opas tästä