Kuinka saada netti nopeammaksi

Datayhteys säkenöimään: Kuinka saada netti nopeammaksi

Eikö operaattorin lupaama mobiililaajakaistan nopeus toteudu? Häiritseekö yhteyden tökkiminen etätöiden tekoa tai viihde-elämyksiä? Ei hätää – pätkivään nettiin löytyy kyllä ratkaisu.

Miksi netti hidastelee?

Tavalliset mokkulat ja reitittimet eivät aina riitä nettiyhteyden täyden kapasiteetin hyödyntämiseen varsinkaan taajama-alueiden ulkopuolella. Tukiasemat saattavat sijaita hyvinkin kaukana kohteesta ja signaalin tiellä voi olla esteitä, kuten mäkiä tai rakennuksia. Joskus paksut seinät, tehokas eristys tai tiiviit ikkunatkin voivat vaikeuttaa signaalin pääsyä perille asti.

Verkon käyttäjien määrällä saman tukiaseman alueella on myös vaikutusta netin nopeuteen.  Yleensä netin käyttäjiä on eniten iltaisin, joten yhteys voi pätkiä erityisesti silloin. Samoin jos kodin sisäverkossa useampi käyttäjä tarvitsee kaistaa yhtä aikaa, nopeus saattaa hidastua liikaa.

Lisäksi laitteilla on oma roolinsa kokonaisuuden toimimisessa: jos alueella on saatavilla vain 4G-verkko, 5G-verkkoon suunnitellut laitteet eivät ole yhteensopivia sen kanssa.

Netti nopeammaksi lisäantennilla ja sisäverkon fiksulla toteuttamisella

Jos signaali on heikko, lisäantennin hankkiminen on paras tapa varmistaa signaalin pääsy oikeaan osoitteeseen. Tällaisessa tilanteessa lisäantennilla voidaan saada huomattava apu mobiililaajakaistan toimivuuteen.

Sisäverkon oikeanlaisella toteutuksella puolestaan varmistetaan, että nettiyhteydestä saadaan kaikki teho irti. Reitittimiä ja tukiasemia on oltava riittävä määrä talon kokoon ja muotoon nähden. Myös talon materiaalit vaikuttavat ratkaisujen valintaan, sillä kevytrakenteissa talossa signaali kulkee paremmin kuin vaikkapa kivitalossa.

Jotta ratkaisuja ei tarvitse tehdä arvailemalla, toimivuutta on tärkeää mitata paikan päällä kohteessa. Silloin saadaan parhaiten valittua kohteeseen sopivat toimenpiteet ja optimoitua mobiiliverkko parhaalle mahdolliselle tasolle.

Lataa oppaamme: Kuinka saada netti nopeammaksi haja-asutusalueella?

Kokosimme oppaaseen Antennimiehen parhaat konstit mobiiliverkon optimointiin. Kerromme, miten mobiilivastaanotosta saadaan nopeampi ja luotettavasti toimiva myös haja-asutusalueilla. Lataa opas ilmaiseksi käyttöösi ja pyydä meidät laittamaan datayhteys kuntoon!

» Lataa opas tästä

Meidät tavoitat numerosta 0400 641 928.