Antenniverkon uusiminen rivitaloyhtiössä Kortepohjassa

As Oy Auvilanperän 1:n antenniverkko oli kipeästi remontin tarpeessa. Antennimiehen uusittua verkon perusteellisesti tv-kuva näkyy taas häiriöittä ja netissä voi surffailla ilman katkoja.

Rappeutunut antenniverkko kuntoon

16 asunnosta koostuvaan rivitaloyhtiöön Jyväskylän Kortepohjassa tehtiin mittava antenniverkon ja kaapeli-tv-järjestelmän remontti talvella 2015. Vuonna 1969 rakennettujen seinien sisällä kulki vielä suurimmaksi osaksi alkuperäiset johdot.

”Osassa asunnoista eivät enää edes jotkin tv-kanavat näkyneet. Antenniverkosto oli pahasti rappeutunut”, valottaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jussi Toppari tilannetta.

”Samassa yhteydessä kun Antennimies uusi koko antenniverkoston, vedettiin myös verkkokaapelit vastaisen varalle. Kunhan alueelle saadaan valokuituyhteys, nekin ovat valmiina hyödynnettäviksi. Yhdellä kertaa tehtynä kaapeleiden laitto tuli huomattavasti edullisemmaksi”, Toppari toteaa.

Asukkaiden toiveet otettiin huomioon

Antenniverkkoremontti toteutettiin sujuvasti yhteistyössä ottaen taloyhtiön asukkaiden toiveet huomioon.

”Antennimiehen Ari esitti, mikä oli hänestä paras vaihtoehto, ja me saimme olla mukana suunnittelussa. Pääsimme vaikuttamaan esimerkiksi siihen, miten johdot vedetään, jotta ne jäävät mahdollisimmat vähän näkyviin”, Toppari kertoo.

Topparille jäi yhteistyöstä Antennimiehen kanssa kaikin puolin hyvät kokemukset. Lopputulos on ollut toiveiden mukainen, ja taloyhtiössä nautitaan nyt virheettömästä tv-kuvasta sekä toimivista kaapelimodeemiyhteyksistä.

”Antennimiehen palvelu oli erittäin joustavaa ja yhteistyökyky oli hyvä. Kommunikointi sujui projektin joka vaiheessa eikä mitään merkittäviä kommelluksia sattunut. Myös työnjälki oli erinomaista”, Toppari sanoo.

”Tv näkyy nyt taloyhtiössä kaikilla ongelmitta ja kaapelimodeemit, jotka ennen tippuivat linjoilta vähän väliä, toimivat hyvin. Myös nopeudet ovat paremmat.”

Jussi Toppari