Antenniverkon uudet taajuudet tulevat, oletko valmis?

Antenni-tv-verkon taajuusmuutokset ovat aivan nurkan takana: muutoksia aletaan toteuttaa Keski-Suomen alueella jo tämän kuun lopulla. Ovathan teidänkin taloyhtiössänne jo tarvittavat muutossuunnitelmat selvillä?

Taajuusmuutokset vaativat toimenpiteitä antennijärjestelmiin

Koko Suomen antennitelevisioverkossa tehdään taajuusmuutoksia vuosien 2015 ja 2016 aikana. Osa taajuuksista on tarkoitus siirtää langattoman laajakaistan käyttöön vuoden 2017 alusta, ja antenniverkossa siirrytään uuden tekniikan ansiosta entistä tehokkaampaan taajuuskapasiteetin käyttöön.

Keski-Suomessa antenni-tv-verkon taajuusmuutosten aika ajoittuu tammikuun lopulta helmikuun loppuun. Jos taloyhtiöiden yhteisantennijärjestelmien päävahvistimia ei tässä vaiheessa viritetä ajan tasalle, muutokset aiheuttavat sen, että kaikki kanavat eivät enää näy.

Taloyhtiöissä kannattaa olla tarkkana siinä, että tarvittavat päivitykset tulevat tehtyä ajallaan. Laki vaatii taloyhtiöitä järjestämään asukkailleen HD-kanavat, mikäli yksikin talon asukkaista ne haluaa. Taloyhtiön vastuulla on myös informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä. Kun me teemme antennityöt, hoidamme samalla tiedottamisen asukkaillekin haluamallanne tavalla.

Taajuusmuutokset vaikuttavat ainostaan antenni-tv-verkkoon, eivät kaapeli-, satelliitti- tai IPTV-lähetyksiin.

Toimi viimeistään nyt

Antennimiehelle taajuusmuutosten aika on luonnollisesti työntäyteistä aikaa. Pyrimme aikatauluttamaan työt niin, että television näkyvyyden katkoista ei jouduta kärsimään missään taloyhtiössä.

Mitä paremmin tiedämme asiakkaidemme tarpeet, sitä paremmin onnistumme tässä. Molemminpuolisella ennakoinnilla pääsemme parhaaseen lopputulokseen.

Jos taloyhtiöönne ei ole vielä varattu antennijärjestelmän päivitystä, ota pikaisesti yhteyttä Antennimieheen!

 

Lisätietoa taajuusmuutoksista löydät Viestintäviraston sivuilta ja taajuusmuutos.fi-sivustolta:

https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/antenniverkonmuutokset.html

http://www.taajuusmuutos.fi/taajuusmuutos.fi